Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε αναλυτικά πώς κατανέμεται το φετινό μπάτζετ του ΑΡΗ!


Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ παραθέτει σήμερα η εφημερίδα "Arena Press" σχετικά με το μπάτζετ του Άρη και πώς αυτό κατανέμεται στο νέο ρόστερ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. 


Στο ρεπορτάζ της 20ης Ιουνίου, η «Arena Press» ενημέρωνε τους πιστούς (και μη) αναγνώστες της, για το ύψος του μπάτζετ που είχε αποφασίσει να διαθέσει ο Νίκος Λάσκαρης για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

«Από 700 έως 850 χιλιάδες ευρώ το μπάτζετ του νέου Άρη» αναφέραμε χαρακτηριστικά, χωρίς καμιά διάθεση να αλλοιώσουμε την πραγματικότητα και να παίξουμε παιχνίδια εντυπώσεων. Παρά τις έμμεσες ή άμεσες προσπάθειες διάψευσης του ρεπορτάζ μας, δυο μήνες μετά και αφού ο αγωνιστικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε με εννέα μεταγραφές (συν δυο που είναι στα σκαριά, των Χρηστίδη και Δίπλαρου), η επιβεβαίωση ήρθε στον απόλυτο βαθμό.

Ακριβώς 747 χιλιάδες ευρώ κοστίζει ο νέος Άρης που κτίστηκε από τον Δημήτρη Πρίφτη και τους συνεργάτες του, σε συνεργασία με την διοίκηση της Κ.Α.Ε. Άρης και, φυσικά, την έγκριση του Νίκου Λάσκαρη που είναι ο χρηματοδότης του «κιτρινόμαυρου» μπάσκετ. Χωρίς να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες, δηλαδή τα ακριβή νούμερα των συμβολαίων, σας παρουσιάζουμε σήμερα την πυραμίδα του κόστους των παικτών, ξεκινώντας από την κορυφή.

Η μεγαλύτερη φετινή επένδυση έγινε για τον Οκάρο Γουάιτ. Ο 23χρονος Αμερικανός πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του μπάτζετ, με τον Άρη να υπερτερεί των ομάδων που τον πολιόρκησαν και ήθελαν να τον αποκτήσουν. Ακολουθεί στην σχετική λίστα ο Τζερέλ ΜακΝιλ, που κατέχει το δεύτερο και τελευταίο τριψήφιο συμβόλαιο του Άρη, αλλά με μεγάλη απόκλιση – όπως όλοι παραδέχονται – από την πραγματική του αξία στο χρηματιστήριο του μπάσκετ. Το τρίτο συμβόλαιο σε αξία είναι αυτό του Τζέικ Κοέν, που από τις 350 χιλιάδες που εισέπραττε πέρυσι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήρθε στον Άρη με σχεδόν το ¼ των παραπάνω χρημάτων.

Οι Γουότερς και Χάγκινς έχουν τα αμέσως επόμενα ακριβότερα συμβόλαια, με τις ακριβώς ίδιες ετήσιες απολαβές, ενώ ακολουθεί ο ακριβότερος Έλληνας παίκτης της ομάδας, ο Μιχάλης Πελεκάνος. Το δεύτερο, σε μέγεθος, συμβόλαιο Έλληνα παίκτη ανήκει στον Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ ακολουθούν στην σχετική λίστα με όμοια συμβόλαια, οι Θοδωρής Ζάρας και Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Στην βάση της πυραμίδας των συμβολαίων, συναντάμε τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ ακολουθεί ο Σπύρος Μούρτος με τελευταίο τον «Βενιαμίν» του ρόστερ, Δημήτρη Φλιώνη.



Πηγή: arena press

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου